Skip to content

Romania: Mihai Fifor la Reuniunea ministrilor apararii din statele membre NATO


MINISTERUL APĂRĂRII NAŢIONALE
Direcţia Informare şi Relaţii Publice
tel./fax: 021 319 60 22
e-mail: presamapn@mapn.ro

Mihai Fifor la Reuniunea miniștrilor apărării din statele membre NATO

            Ministrul apărării naţionale, Mihai Fifor, participă, în zilele de 8 și 9 noiembrie, la Reuniunea miniştrilor apărării din statele membre NATO, la Bruxelles.

Evenimentul constituie un prilej pentru demonstrarea solidarităţii şi unităţii Alianţei, asigurând, pe parcursul a două zile, cadrul pentru discuţii politice cuprinzătoare la nivel ministerial asupra agendei politico-militare a Alianţei şi, implicit, pentru fundamentarea procesului de pregătire a Summit-ului NATO din 11-12 iulie 2018.

„Această reuniune reprezintă o nouă oportunitate pentru promovarea intereselor naţionale de asigurare a securităţii în regiunea Mării Negre şi de consolidare a prezenţei aliate înaintate robuste, coerente şi unitare, în cadrul eforturilor de consolidare a securităţii flancului estic aliat”, a precizat ministrul Fifor.

În prima zi, miniştrii apărării se vor concentra asupra posturii nucleare a Alianţei în contextul evoluţiilor din mediul strategic de securitate, precum şi pe stadiul implementării deciziilor Summitului de la Varşovia. Cina de lucru, cu participarea Înaltului Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe şi Politica de Securitate, Federica Mogherini, va fi dedicată aspectelor legate de securitatea globală, inclusiv în ceea ce priveşte Coreea de Nord.

Pentru cea de-a doua zi, agenda discuţiilor vizează evoluţiile situaţiei de securitate din Afganistan şi a contribuţiilor aliaţilor la misiunea NATO Resolute Support (RSM). De asemenea, ministrul Mihai Fifor va participa la reuniunea Coaliţiei Globale anti-DAESH.

În marja reuniunii ministeriale NATO, ministrul român al apărării va avea o serie de reuniuni bilaterale, cu Secretarul american al Apărării, James Mattis, cu omologii din Marea Britanie, Franţa, Portugalia, Turcia şi Italia, precum şi cu generalul Curtis M. Scaparrotti, Comandantul Suprem al Forţelor Aliate din Europa, prilej cu care vor fi abordate problematicile de interes comun atât de pe agenda aliată, cât şi pe plan bilateral, inclusiv aprofundarea dialogului strategic, dar şi a cooperării practice în domeniul apărării.

 Secția Presă

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: