#Romania: Urgenta delimitarii de coruptie este o problema

Legea incalcata indiferent de profesie sau statut este stipulata in Constitutia Romaniei ,,nimeni nu este mai presus de lege”

depositphotos_1642366_l

Exista legi de functionare pentru profesie  si foarte greu unii dintre acestia ajung sa fie cercetati.

Politicul a ajuns la capatul existentei sale. Indiferent de coalitie sau majoritate au fost scandaluri nedorite fiind oferite drept exemplu .

Independenta sistemului judiciar  este  imperios necesar sa ramana  un subiect si realitate tabu.

Aspectele lamuririi statutului judecatorilor delimitat de statutul procurorilor pentru ca de cele mai multe ori judecatorii sunt pusi in situatii delicate de reclamatiile ulterioare la CEDO.

Judecatorii nu fac cercetari penale ceea ce procurorii prin lege sunt abilitati. Daca un dosar a fost instrumentat prin incalcarea drepturilor si argumentele prezentate duc la condamnare si judecatorul respinge …automat intra in vizorul personal sau institutional ca fiind corupt si este cercetat judiciar.

Coruptia nu poate fi  mascata de subordonari politice sau sporirea  autoritatii catre abuz  a unor institutii slab pregatite si cu grave carente.

Majoritatea institutiilor romanesti continua sa furnizeze coruptie si mascheaza in fel si chip acest fenomen referand sa fie etichetate incompetente decat corupte.

Beneficiarul unui sistem judiciar bine delimitat responsabil (politie, procuror judecator)…este intreaga societate.

Delimitarea de coruptie priveste pe fiecare si este chestiune de atitudine , timp si mentalitate.

**Materialul nu se doreste un promo sau ofensa ori interpretare.

By

Robert Williams

Editkr in Chief

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.