Robert Williams: Trendul institutional este in plin proces de supraveghere, control, ingradirea drepturilor si cultivarea nesigurantei

Read Time2 Minute, 54 Second

In timp ce drepturile si liberatile  sunt tot mai des cerute guvernelor de catre alegatori, institutiile intel/law enforcement  isi desfasoara nestingherite activitatea la adapostul legilor introduse treptat chiar sub nasul Societatii Civile sub pretextul evenimentelor neprevazute.

Law enforcement  este primul instrument care poate fi folosit discretionar  chiar daca oficial ,,asigura ordinea publica” si   are un efect limitat in prinderea infractorilor .

Infractionalitatea diversificata, puternica formata in carteluri cu un grad ridicat de pericol (coruptie, crime, trafic de persoane, etc) exista datorita primului palier si anume law enforcement.

Image result for coruptie si bani

Din punct de vedere geografic si problematic Balkanii  continua sa fie un focar de coruptie la nivelurile institutionale. Arestati,  managementul deficitar, ,,lipsa personalului” si coeficientul mic de implicare au astazi efectul de bumerang.

Pierderile  law enforcemnt  sunt de numarat pe degete dar impactul emotional este unul extraordinar….oamenii au nevoie de eroi, de protectie reala  si nu de puteri sporite catre abuz puse in practica discretionar de amatori nepregatiti fizic si psihic .

Law enforcement are  la dispozitie cea mai mare  baza de date si o pot folosi in mod gratuit in diferite scopuri fara un control clar si strict. Aceste informatii despre viata personala, date de stare civila, urmariri personale si excesul de zel sunt folosite mai intai pentru acestia si mai apoi in circuitul institutional.

Cele cateva jertfe sunt o gura de oxigen si cazurile izolate de   batuti sau ucisi. Law enforcement  nu a inregistrat niciodata o mai mare simpatie pana la aceste cazuri. Imaginile cu milioane de euro mita la minister, ministri si generali implicati in scandaluri, sefi de directii si structuri cu atributii au demonstrat ca lumea sta cu totul altfel si chiar este una periculoasa la adresa sigurantei cetateanului si mai apoi a intregii societati.

Mass Media din Romania consemneaza cazuri hilare, ridicole de lipsa profesionalismului acestei institutii.

Sistemul Judiciar*  continua sa furnizeze un alt peisaj. Musamalizarea , coruptia, comportamentul personal  uneori discretionar si selectiv  este o stare de fapt periculoasa pentru siguranta cetateanului si a intregii societati. Nici o o tara cu traditie ,,institutionala” nu a excelat si a facut schimbari remarcabile in acest sens.

Mass Media mentioneaza    cazurile si  sunt comentate .

,,Serviciile secrete” – nu sunt secrete pentru ca au legi de functionare la vedere . ,,Siguranta Nationala” este pretextul incalcarii flagrante a drepturilor si libertatilor .

Demonstratiile , protestele , conferintele pe tema incalcarii drepturilor au ramas simple talk showuri.  Implicarea in politic si crearea unei pseudo democratii sau a unei dictaturi,pseudo elite este extrem de vizibila.

In Romania…Onoare si Patrie cat si alte sloganuri nu exista pentru grupurile  din institutiile de mai sus. Lipsa de scrupule, lipsa unui discernamant datorita adapostului legii de functionare si anume ca trebuie sa fii respectat si obligat sa interactionezi ca cetatean creste neincrederea si sila .

Directia Nationala Anticoruptie prin cazurile instrumentate cu toate neajunsurile sale  demonstreaza tabloul unui sistem periculos, unui continuu pericol la adresa siguranta intregii societati romanesti.

Sunt putine momentele de simpatie, compasiune si sustinere a cetatenilor si o fac pentru  eroi reali  care sunt la suprafata laudati si in interiorul sistemului persecutati de catre grupurile ramnificate.

Cati din law enforcement  au parasit sistemul si cu ce sentimente? Ce au de ales cei care au ramas? “Onoare si Mandrie”…sau ,,Sistemul Vegheaza dar nu garanteaza”?

*Sistemul judiciar cuprinde faza de cercetare,retinere, a nu se confunda cu Justitia.

** Prezentul material este bazat pe o analiza a Mass Media din Romania,  perioada 1989-2017 si nu se doreste o ofensa celor citati.

Va urma…

By

Robert Williams

Editor in Chief

 

About Post Author

Robert Williams

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: