Romania: Autoritatile nu au capacitatea de a construi parteneriate media si sociale care ar putea imbunatati relatia cu cetatenii

Agentia Britanica de Stiri News247WorldPress  a aratat in materialele trecute obstacolele intalnite din relatia autoritati-mass media -cetatean.

relatiiCuCetateanul

Autoritatile romane cu foarte putine exceptii sunt extrem de refractare atunci cand vine vorba despre Mass Media incat isi exercita  autoritatea in mod obligativ neavand o relatie bazata pe respect. Fiecare cetatean trebuie sa respecte obligat  fiind  de legi pe ceilalti concetateni …functionari slab pregatiti, obositi, prost imbracati, cu exces de zel si in nume personal.

Institutiile sunt atat de slabe….incat o reclamatie nu are valoare decat daca este mediatizata. Functionarea este deficitara pentru ca se ascunde gunoiul sub pres, predomina cumetriile si smecheriile .

Cetatenii contribuabili sunt vazuti ca simple numere, sanctionabili  pentru cea mai mica greseala sau intarziere . Mass Media a contribuit la rezolvarea unor situatii de incompetenta, de prostie si este inca ultima speranta a cetatenilor romani.

Unul dintre cele mai  bune exemple institutionale ar putea fi subiectul anticoruptie . Acest subiect este mediatizat constant in egala masura  cu cei care contesta anticoruptia.

Lipsa unor proiecte pe termen lung in privinta educatiei, spiritului civic, intelegerea si functionarea statului, programe cu precadere informale de la care Mass  Media este exclusa cu desavarsire  dar atentie……Se fac acreditari si relatia se rezuma la comunicate.

Ce fel de relatie poate  exista in aceste cazuri cu autoritatile? Cum poate sprijini Mass Media functionarea statului daca este data la o parte ?

Autoritatile sunt extrem de puternice cand spun ,,NU” si slabe  cand trebuie sa fie vizibile prin onestitatea angajatilor, prin etica si responsabilitatea imaginii institutionale, prin profesionalism…profesionalism mult asteptat de catre contribuabili.

Aceste aspecte sunt acoperite prin legi emise  gen ,,sporirea autoritatii” si alte abuzuri impotriva cetateanului care este obosit, exasperat de continua lupta cu sistemul pentu normalitate.

Cum poate avea si mai multa autoritate o institutie si functionarii acesteia daca este  cum este? Mass Media consemneaza gravitatea faptelor, cetatenii se ingrozesc si salariile merg.

Acest material nu se doreste o ofensa ci un semnal de alarma! Anul 2017 este cel mai slab an in relatia cu autoritatile romane in 2014 incoace.

By

Robert Williams

Editor in Chief

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.