Breaking News

Puterile sporite si bugetul ale intel/law enforcement au crescut in detrimentul justitiei,sanatatii,educatiei si a mediului economic

Ultimii ani au confirmat continuarea proiectelor din secolul trecut pentru  intel/law enforcement

Imagini pentru intel/law enforcement

Argumentele sunt legile date in conditiile incalcarii flagrante ale Drepturilor Omului, Constitutie, Tratate, Conventii.

Pretextele folosite sunt ,, terorismul, imigratia, siguranta nationala, unificarea bazelor de date, criminalitatea etc” dar toate acestea  cu  efecte limitate deoarece  victimele acestor masuri nu sunt cei vizati…ci simplii cetateni care nu au nimic de a face cu x sau y pretext invocat de catre institutiile intel/law enforcement.

Educatia, Economia, Sanatatea, Cercetarea, Anticoruptia, Justitia sunt domeniile care sunt lovite constant si extrem de puternic in ultimii ani.

Institutiile intel/law enforceent   controleaza pentru ca sunt incontrolabili  si eventualele derapaje nu sunt remediate imediat cum ar fi in cazul unui medic, profesor, cercetator, business , anticoruptie. Pentru cei din urma regulile sunt clare ai gresit te costa , in aceste institutii   ESTE IMPOSIBIL SA PLATEASCA CINEVA.

Cine poate controla faptele din institutiile respective  daca sunt date cu caracter secret?  Nu vine cetateanul de pe strada sau teroristii ori cine stie ce categorii sa-i controleze…NU!

Existenta unor comisii de specialitate din Parlament sau cine stie ce tribunale au efect limitat deoarece  legile de functionare sunt clare ….constituie secret de stat, de serviciu  si altele.

Initiativele legislative, legile,  cartelizarea institutiilor de acest gen  dovedeste un trend periculos si anume  lipsa de control asupra acestora. Cine sunt cei care au acces la aceste date nationale, europene, globale si in ce mod le folosesc?

De ce nu se dezvolta educatia, sanatatea, mediul de afaceri in mod sanatos si sustinut  comparativ cu sectorul intel/law enforcement?.

Politicul este atat de santajabil incat este singurul care plateste nota de plata in fata cetatenilor pentru ca are sanse mari de a fi controlat de catre institutiile intell/law enforcement.

Aceste institutii nu isi pot legifera pretentiile decat in Parlament, nu pot avea lobby decat in spatiul public si atunci cetatenii platesc taxe si impozite nu pentru functionarea la capacitate a educatiei, sanatatii ,mediului de afaceri… ci pentru a li se incalca drepturile , a fi umiliti de catre aceste institutii fiind o iluzie ca cei alesi pot impiedica legal o astfel de evolutie.

Beneficiarii directi in ultimii ani ai banilor reali sunt institutiile intel/law enforcement nu cetatenii prin beneficiiile finantarii educatiei si ale altor sectoare ce ar imbunatati vizibil bunastarea, calitatea umana si ar mentine pacea.

Inamicii oficiali (teroristi, criminalitate , imigratie etc) au demonstrat fara nici un fel de frica ca pot atenta in miezul zilei in plin centru,  ca pot impusca la disco, te pot calca cu masina la plimbare , ca te pot impusca pe plaja si cine stie ce gaselnite au.

Nici o institutie intel/ law enforcement  si -a dovedit  invincibilitatea in lupta cu inamicii declarati pentru a justifica legile cerute si pretentiile financiare sau  ordin uman.

Efectele sunt deja vizibile…lipsa de respect a tinerei generatii si dezinteresul fata de responsabilitatea in societate, evaziunea fiscala in mediul de afaceri, accesul la justitie si sanatate greoi si imposibil, ascutirea  conflictelor si  limitarii oricarui protest fiind imediat catalogat anarhist sau manipulat.

Aceste situatii justifica pe termen nelimitat masurile represive si cheltuirea bugetelor in conditiile care oamenii au nevoie de educatie, sanatate, justitie etc pentru a pune in valoare capacitatea creativa si nu distructiva.

*Acest material este o analiza si nu o defaimare sau ofensa adusa celor citati.

By

Robert Wiliams

Editor in Chief

 

 

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.