Breaking News: Romania- Magistratii romani protesteaza cu robele in maini in fata tribunalelor fata de actiunile anti-justitie ale PSD si ALDE

magistrati

Aproximativ 50 de judecatori si procurori au protestat cu robele in brate, luni dimineata, in fata Palatului de Justitie din Constanta fata de amendamentele PSD-ALDE la legile justitiei. Intre orele 12.00 si 13.00, protestul se va manifesta la nivelul intregii tari.

Aproximativ 50 de magistrati de Tribunalul, Curtea de Apel si Judecatoria Constanta au protestat in tacere in fata Palatului de Justitie din Constanta, a declarat purtatorul de cuvant al Judecatoriei Constanta, Marius Nastasia. „In fata instantei vor iesi judecatori, vor pastra tacere si vor purta robele pe brate. Protestul va dura aproximativ 30 de minute“, a spus Nastasia pentru Radio Constanta.

Judecatorul Cristi Danilet a anuntat, saptama trecuta, ca judecatorii si procurorii din toata tara vor protesta luni.

„Ei vor manifesta, in fata instantelor, imbracati in robe, intre orele 12:00 si 13:00, fata de modificarile aduse la Legile Justitiei si Codurilor Penal si de Procedura Penala, a anuntat judecatorul pe pagina personala de Facebook, asigurand ca „activitatea judiciara nu va fi afectata” de acest protest.

Danilet a scris anterior ca magistratii romani nu pot accepta ca Parlamentul dezbate legi „date in favoarea infractorilor” si ceea ce se intampla este o rusine.

„Magistratii romani nu vor accepta nepasatori ca Parlamentul sa dezbata legi date in favoarea infractorilor. Este o rusine ceea ce se intampla. Legile nu se fac pentru anumite persoane. In momentul de fata judecatorii penalisti si procurorii discuta necesitatea de a intra saptamana viitoare intr-o forma de protest.

Asadar, luni vom anunta si noi: SUNTEM CU OCHII PE VOI! Daca trebuie sa iasa si magistratii in strada sa intelegeti ca e groasa, atunci insa facem si asta, sa vuiasca Europa!”, a adaugat judecatorul.

Source: http://www.aktual24.ro

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.